Malzemeler

* 2 yemek kaşığı margarin
* Üzeri için: 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve fincanı zeytinyağ
* 250 gr. orta yağlı kıyma
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 adet iri boy patates
* 4 adet kuru soğan
* 3 adet patates
* 5 su bardağı ince bulgur
* 1 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı un

Yapılışı

8 kişilik
Hazırlama süresi 35 dakika
Pişirme süresi 30 dakika

Patatesleri soyup haşladıktan sonra rendeleyip, bir kenarda bekletin.

Bir taraftan derin bir kabın içine bulguru aktarın, üzerine 2 bardak sıcak su döküp 10 dakika bekletin. İçine çok ince kıyılmış soğanı ve rendelenmiş patatesi koyup yoğurun. Biber salçası, un, yumuşamış margarin, yumurta, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru tutun.

Öte yandan bir tavada kıymayı, yemeklik doğradığınız soğanla kavurup içine karabiber ve tuz atın. Kıymayı soğuması için bekletin.

Bulgur hamurunu iki eşit parçaya bölün. Orta boy ve kenarları yüksekçe bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayıp, bulgur hamurunun bir parçasını tepsiye incecik yayın. Kıymalı harcı bulgurlu hamurun üstüne döşeyip, kalan diğer bulgurlu hamuru üstüne yayın. Üstüne zeytinyağını gezdirin ve baklava şeklinde kesin. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Turp salatasıyla servis yaparsanız lezzetli olur.

Notu: Elinizi soğuk suya batırırsanız, bulgurlu hamurla elinize yapışmadan rahatça işlem yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 451
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 20.03.2009 07:01
deneyelim bakalım nasıl olacak
ellerine sağlık tatlım