Malzemeler

* Kıyma 1 1/2 su bardağı
* Su (sicak) 1 1/2 su bardağı
* Pirinç 1/3 su bardağı
* Ayva 6 orta boy
* Şeker 3/4 su bardağı
* Tarçın 1/4 tatlı kaşığı
* Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı
* Tuz 1/2 tatlı kaşığı
* Margarin 1 yemek kaşığı

Yapılışı

Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır. Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share
Nevra-61 Tarih: 25.05.2009 00:15
kiyma ve ayvayi bir arada düsünemiyorum. enteresan bir tarif.