Tekrarlanarak Görülen Rüyalar

Son güncelleme: 19.03.2009 13:34
  • Bir çok rüya bize kendimiz hakkında bir şeyler öğretmeye yönelik mesajlar içerir. Ne yazık ki çoğu zaman günlük işlerimize dalıp gittiğimizden dolayı rüyalarımızda ne gördüğümüzü unutuveririz. Tekrarlanarak gördüğümüz rüyalarda ise içerdiği mesaj çok güçlü veya önemli olabilir, bu sebeple mesaj alınıncaya kadar devam eder ve öylece kaybolup gitmez. Bu tür rüyaların sık sık tekrarlanması rüyanıza dikkatinizi çeker ve sizi onunla yüzleşmeye zorlar. Rüyanız ümitsizce size bir şeyler anlatmaya çalışıyordur. Bu tür rüyalar içerik bakımından genelde kabusa benzer ve korkutucudur, ki bu da rüyanın hatırlanmasının daha kolay olmasını, ilgi çekmesini ve ona dikkat etmenizi sağlar.

    Tekrarlanan rüyalar oldukça yaygındır ve genel olarak hayatınızda sürekli olarak karşınıza çıkan bazı şartlar ye da problemler tarafından tetikleniyordur. Bu tür rüyalar günlük olarak tekrarlanabileceği gibi, haftada bir kez ya da ayda bir kez şeklinde de tekrarlanabilir ancak frekansı ne olursa olsun rüyanın içeriğinde çok küçük değişiklikler vardır. Genel olarak kişisel zayıflık, korku ya da geçmişinizde yada gündeminizde bir şeyler ile başa çıkmaktaki yetersizliğinize işaret eder.

    Tekrarlanan rüyalardaki model ve şekiller kendi hakkınızda çok değerli bilgileri ortaya çıkarabilir. Bir çakışmaya, gerçek hayatınızda çözümsüz kalmış bir problem ya da durumun varlığına işaret edebilir. Yahut da bilinçaltınızda anlaşılmayı bekleyen gizli bir mesaj vardır.

    Aşağıda tekrarlanan rüyaların üstesinden gelmenize yardımcı olacak bazı ipuçları bulabilirsiniz.

    1- Tekrarlanan rüyalarınızı anlamak için bir çeşit değişikliği kabul etmeniz veya bir dönüşüm geçirmeniz gerekmektedir.

    2- Kendi içinize bakma isteğiniz olması lazım ve ne kadar zor olduğu hiç önemli olmaksızın bulacağınız her şey ile yüzleşmeye istekli olmalısınız. Örneğin vicdanınızı rahatsız eden bir eyleminiz varsa bunu kime karşı yapmış olduğunuz ya da bunu açığa vurmanız ne kadar zor ve utanç verici olsa da, bunu yapmaya istekli olmanız gerekmektedir.

    3- Rüyaya tarafsız bir gözle bakabilmeniz lazım. Rüyanın duygusal ve tepkisel bileşenlerini geçerek, daha derine simgesel yansımalarına inmeye çalışın. Çoğu zaman rüyalar sizi daha derinlemesine araştırmaktan alıkoyan rahatsız edici bileşenler ile maskelenmiştir. Bu bilinçaltınızın ortaya koyduğu bir savunma mekanizması olabilir. Bu mekanizmayı aşmanız gerekebilir.

    4- Sabırlı olun. Bu rüyaları anlamaya başladığınızı ve yapmanız gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyor olduğunuz halde rüyaların devam ediyor olmasından umutsuzluğa düşmeyin.

    5- Kendinizi gerçekten ve tam olarak kabullenmeyi öğrenin.

    Büyük çoğunlukla, tekrarlanan rüyalarınızın size ne anlatmak istediğini anladığınız zaman, bu rüyalar değişir veya tamamen kaybolur.
#19.03.2009 13:34 0 0 0