Altan Gördüm, (d. Adana, 1 Aralık 1954) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, .



1978 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1979-1980 sezonunda Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kurslarına katıldı. 1995-1996 sezonuna kadar, AST'de, oyuncu, yönetmen, yönetici ve eğitmen olarak görev yaptı. 1996-2000 yılları arasında özel nedenlerden dolayı, İzmir'de yaşadı. 2000 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan aldığı davetle, yetişmiş sanatçı kontenjanından, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. Ankara Sanat Tiyatrosu'ndaki pek çok oyunda rol aldı.

Rol aldığı oyunlardan bazıları:

Rumuz Goncagül (AST)
Sihirli Giysi (AST)
Küçük Adam Ne Oldu Sana (AST)
Resimli Osmanlı Tarihi (AST)
Galile'nin Yaşamı (AST)
Taziye (AST)
Mızıkçı (AST)
Misafir (AST)
Bir Şehnaz Oyun (AST)
Bir Ceza Avukatının Anıları (AST)
Nafile Dünya (AST)
Bir Halk Düşmanı (AST)
Sonuncular (AST)
Her Şeye Rağmen Elele (Devlet Tiyatrosu)




Sesli ve görüntülü olmak üzere televizyon çalışmalarını sürdürmekte. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Vahide Gördüm'le evli. 1994 doğumlu Alize isminde bir kızları var. Altan Gördüm, son olarak Hayat Bilgisi dizisinde Panzer Emin Hoca karakterine, Kavak Yelleri dizisinde Kamil karakterine hayat verdi.

Filmografi

Kavak Yelleri 2007
İlk Aşk 2006
Hayat Bilgisi 2003
Yılan Hikayesi 1999
Kurtuluş 1996
Ziller 1994
Hoşçakal Umut 1993

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 724
favori
like
share
eyLem_güzeLi Tarih: 21.03.2009 23:41
aaa evli olduklarını ben de yeni öğrendim..
ne kadar güzel..
Nerqish Tarih: 21.03.2009 10:49
[COLOR="SlateGray"]Bunlar evlimiydi yeni ogrendim bende ikiside basarili bir oyuncu