midye tava - midye tava yapımı - deniz yemekleri



Malzemeler:

1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim
3 adet tavuk göğüsü
8 adet sarımsak
2 çorba kaşığı kekik

kızartmak için:

sıvıyağ
un

Yapılışı:

kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 654
favori
like
share
M.Kutsi Çil Tarih: 26.03.2009 20:53
Çocukluğumuzda,Kumkapıda dalgakıranda kayalıklardan midye çıkarır,ateş yakar,tenekelerin üzerinde pişirir yerdik.Bir gün rahmetli babam "Oğlum midye yenmez günahtır" dedi ve ben ondan sonra hiç midye yemedim.Aradan yıllar geçti,bir doktorun yazısını okudum."Midye,denizin bütün mikroplarını toplar,pistir bu yüzden yenmesi doğru değildir,yemeyin" diyordu doktor.Babam haklıymış.Zaten eskilerin söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru çıkıyor.