Karpuz tatlisi

Son güncelleme: 28.03.2009 17:54
  • Orta boy karpuzun yarısı
    2 bardak şeker
    1 bardak su
    Çay kaşığının ucuyla çilek meyve boyası
    3 yemek kaşığı nişasta

    Karpuzun çekirdeklerini çıkarın. Ufak ufak doğrayarak bir tepsiye yayın. Şekeri ve suyu kaynatın. Çilek boyasını katarak nişastayı da az bir soğuk suyla eritin. Tepsideki karpuzların üstüne eşit şekilde yayın ve buzdolabına koyun. 4 saat soğutun ve soğuk servis yapın.

    Not: Tatlı ılıdıktan sonra dolaba öyle koyun. Servis yaparken üzerine hindistancevizi koyun.
#20.03.2009 01:14 0 0 0
  • Eline saglık bugulum yanılmıyorsam nişastada şekerli suyla kaynayacak.
#28.03.2009 17:54 0 0 0