Mısır Unlu Bebek Kahvaltısı 7 aylık

Son güncelleme: 20.03.2009 12:03
  • 2 adet kuru kayısı
    1 yemek kaşığı mısır unu
    1 tatlı kaşığı tahin
    1 çay kaşığı tereyağ
    1 su bardağı su (200ml)
    1 tatlı kaşığı pekmez

    Kahvaltımızın hazırlanışı

    Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

    Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz.
#20.03.2009 12:03 0 0 0