Tom Clancy's H.A.W.X - 2009

Son güncelleme: 08.07.2011 16:02
  • Sistem Gereksinimleri

    Minimum Sistem

    İşlemci: Intel Pentium 4 2.0 Ghz/ AMD Athlon XP 2000+ ve daha üstü
    İşletim Sistemi: Windows XP (Service Pack 3 ile) yada Windows Vista (Service Pack 1 ile)
    RAM: 1 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista
    HDD Boş Alan: 7 GB
    Ekran Kartı: 128 MB DirectX compliant, Shader 2.0 Destekli



    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage



    Oyun Bilgileri Oyun Tanıtım

    Tom Clancy, MI6dan emekli olduktan sonra mükemmel kitaplar yazan ve bu eserleri oyunlara, bilumum filmlere uyarlanan yetenekli eski ajan. Rainbow Six ile başlayan Tom Clancy evreni, onu takiben Ghost Recon, Splinter Cell ve tüm savaş teorilerinin son noktası olan EndWar ile devam etti. EndWar öncesini konu alan yeni yapım HAWX, bir grup pilotun maceralarını anlatıyor. Dünya kaosa sürüklenmeden önce Ripper One takımının lider pilotu olmaya hazır mısınız?

    Pilot olmanın en zevkli hali

    Çoğu uçak simülasyonu, bünyesinde barındırdığı zorluklar ve aşırı gerçekçilik unsurları yüzünden, asıl eğlenceyi arayan biz arcade tutkunlarını bir hayli sıkmıştır. Bunun yanında savaş pilotu olma konusunda arcade yapımları da çıktı tabii fakat hiçbiri HAWX kadar başarılı olamadı.

    Yapımın teması EndWar öncesini konu alıyor. Amerika Savunma Bakanlığının özel hava birimi olan HAWX takımının, üç pilottan oluşan, henüz deneme aşamasında bulunan projenin lideri konumundasınız. İlk bölümde Meksika sınırında çıkan ayaklanmayı bastırmaya giden Ghost Reconlara hava takviyesinde bulunuyorsunuz. Daha sonra olaylar gelişiyor ve altı ay sonra Artemis Global Security adlı özel bir şirkette göreve başlıyorsunuz. Bu şirket müşterilerine askeri koruma desteği sağlarken, HAWX takımını da bünyesine katarak hava ünitesini oluşturan bir oluşum. Birbirini takip eden senelerde dünya savaşa doğru sürüklenirken, Artemis Global Security şirketi de büyüyerek HAWX birimini geliştiriyor. Yapımın kısaca konusu bu.

    "Cennet şehri Rio'ya samba için gelmiyoruz."

    HAWXa giriş yaptığınızda, karşınıza ilk çıkan bölüm profil oluşturma ekranı oluyor. Kendi oturumunuzu oluşturduktan sonra Campaign, Versus ve Free Flight seçeneklerinden bir tanesine girerek oyuna başlayabilirsiniz. Versus ve Free Flight kısımları oyunun ana senaryosu bittikten sonra tekrar oynanabilirliği artırmak için yapılmış zevkli modlar olarak görülebilir. Siz tabii ki kilitli uçakları ve haritaları açabilmek için önce Campaignden ana senaryoyu bitireceksiniz. Bölümlere başlamadan önce geniş uçak yelpazesine bakarak, seviyenizin izin verdiği jetlerden bir tanesini seçip göreve başlayabilirsiniz. Çoğu kez seçeceğiniz uçak size önerilmiş oluyor. Bu doğru seçimden yola çıkarak bölümlere önerilen uçakla başlarsanız, sizin için en iyi seçim bu olur. Açık olan ve bölümün izin verdiği diğer jetleri de seçebilirsiniz fakat başarılı olma olasılığınız düşecektir. Bölümün izin verdiği uçaklar durumunu biraz daha açacak olursak, bombalama bölümlerinde fighter jetlerini seçemiyorsunuz.

    "Maracana Stadı üzerinden güzel bir manzara."

    İt dalaşı

    Yapımı bu kadar çekici kılan bir diğer özellik ise durmak bilmeyen hızlı oyun yapısı ve düşman aceleri ile girdiğiniz it dalaşları. Arkanıza geçen düşmanları atlatmak zor olduğu gibi, karada süren amansız savaş ve patlamalar, telaşlı telsiz konuşmaları, hemen ardından gelen düşmanın size kilitlendiğini söyleyen uyarıyı ekranınızda görmeniz ve size doğru gelen füzeyle birlikte giren gerilim müziği, klavyenize sıkı sıkı sarılmanıza neden olabiliyor.

    HAWXdaki seviye atlama sistemi şöyle: Karada, havada ve denizde vurduğunuz her düşman ünitesi için xp puanı alıyorsunuz. Düşmanların size kilitlendikten sonra yolladığı güdümlü füzelerden flare atmadan kurtulursanız, çok büyük bir yetenek puanı kazanıyorsunuz. Bunu ilk başlarda yapamasanız bile, ilerleyen bölümlerde artık uçağınıza daha hakim ve manevra kabiliyetiniz yüksek olacağından dolayı, peşinizden gelen güdümlü füzelerden kıvrak hareketleriniz ile kurtulabilirsiniz. Oyunun en zevkli anlarından bir tanesi de düşman roketlerinden kaçmak oluyor.
#21.03.2009 05:14 0 0 0
  • Teşekkürler
#08.07.2011 16:02 0 0 0