Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir. Eski zamanlarda oyulmus tastan yapilmis pisirme kaplari (Bileki) kizdirildiktan sonra, icine hamsi ve diger besinler konularak pisirilirdi. Ögünlerde tek kap yemek olarak servis edilir. Arkasindan tatlı yenir. Yagli kagit yerine alüminyum folya kullanilabilir.


Hamsi - 1200 gram
Tuz 2 ½ tatli kasigi 15 gram
Patates 6 büyük boy 650 gram
Sogan 3 büyük boy 300 gram
Limon 1 büyük boy 100 gram
Domates 3 orta boy 400 gram
Defne yapragi 3-4 yaprak 1 gram
Maydanoz ½ demet 30 gram
Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram
Zeytinyagi 3 yemek kasigi 30 gram
Su 1 su bardagi 200 gram
Yagli kagit ½ tabaka

Yapilisi

Baliklari temizle, yika, kilciklarini cikart, 1 tatli kasigi tuz ekleyip karistir, süzgecte 15 dakika beklet. Sebzeleri yika. Patates, sogan ve limonu soy. Domates, sogan, patates ve limonu yarim santimetre kalinlikta daire seklinde dogra. Tepsiye baliklari tek sira diz, üzerine sirayla sogan, patates ve domatesi yerlestir. En üste aralikli olarak limon ve defne yapragi koy. Maydanozu ayikla, ince ince dogra ve limonlarin üzerine paylastir. Tuzun geri kalani, kara biber, zeytinyagi ve suyu karisıma ekle. Tepsiyi yagli kagit ile kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40 dakika kadar pisir.

Enerji 346 cal
Protein 30.9 g
Yag 14.5 g
Karbonhidrat 23.4 g
Kalsiyum 46 mg
Demir 4.01 mg
Fosfor 427 mg
Cinko 2 mg
Sodyum 1212 mg
A Vitamini 984 iu
Tiamin 0.13 mg
Riboflavin 0.08 mg
Niasin 1.90 mg
C Vitamini 24 mg
Kolestrol 88 mg

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1472
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 06.12.2009 18:42
:67:

:72:
Sari Menekse Tarih: 06.12.2009 18:40
Hmm:20: beraber dedin hemi...
Bu gün hamsileri yalaguz götürdün ama :72:
Pedaliza Tarih: 26.11.2009 23:00
Bir gün beraber yesek vala dahada dadlı olur :85:
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:11
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 07.03.2008 00:08
Paylasima tesekkür.
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:30
Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:28
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 29.12.2005 01:58
paylaşım için teşekkürler
masarac Tarih: 29.12.2005 01:28
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.