Engellilere Meslek Kolaylığı

Son güncelleme: 21.03.2009 21:11
  • Ege Üniversitesi ve Element Eğitim Teknolojileri AŞ işbirliği ile "Engelsiz Meslek Eğitimi Projesi" başlatıldı.
    Ege Üniversitesi e-pazarlama sertifika programı internet üzerinden proje ana sponsoru Element Eğitim Teknolojileri'nin Deam Virtual Class 2007 Sanal Sınıf yazılımı ile engelli vatandaşlarımıza meslek edindirmeyi hedefliyor.


    8.5 Milyon Engelli Vatandaşımız Var


    Sözkonusu proje hakkında bilgi vermek üzere Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Element Eğitim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat, ülkemizde 8.5 milyondan fazla engelli vatandaşımızın yaşadığını belirterek, onların karşısına çıkan en büyük sorunun eğitim olduğunu söyledi. Eşkinat şöyle konuştu:
    "Bu proje eğitim konusundaki engelleri azaltarak, internet üzerinden mesleki eğitim kazandırmayı amaçlıyor. Engelli vatandaşlarımıza mesleki beceriler kazandırmayı, fiziki sınırlamaların etkisini en aza indirerek hem sosyal hem de iş hayatının içinde aktif olarak yer almanın mutluluğunu yaşatmayı hedefliyoruz.

    Bilgisayar kullanabilen ve internete girebilen tüm engelli vatandaşlarımız internet üzerinden ücretsiz olarak katılacakları dersler sonunda programı yürüten proje paydaşı üniversitelerimizin vereceği mesleki sertifikaları almaya hak kazanacaklardır.

    Zaman ve Mekan Sınırı Ortadan Kalkacak


    Projenin engelli vatandaşlarımıza zaman ve mekan olgularından bağımsız olarak interaktif yapıda öğrenim olanağı sunduğunu açıklayan Eşkinat, "Bu öğrenim eşit kalitede eğitimi sağladığı gibi proje paydaşı üniversitelere de kendilerini yeniden tanımlayarak coğrafi sınırlar olmaksızın tüm dünyayı hedef kitleleri olarak belirleyebilme imkanı tanıyor.

    Engelsiz Meslek Eğitimi Projesi üniversite bulunan her ilde en az bir programın gerçekleştirilmesini ve eğitim programına katılan engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Ege Üniversitesi de bu projeye "e-pazarlama" adlı serfika programıyla dahil olarak eğitim alanında engelli vatandaşlarımız için büyük bir açığı kapatıyor" dedi.

    Galatasaray ve Marmara Üniversiteleri ile birlikte gerçekleştirilen programlardan elde edilen başarının Engelsiz Meslek Eğitimi Projesi'nin kapsamının genişletilmesini sağladığını kaydeden Eşkinat, "Kademeli olarak üniversite bulunan her ilde bir sertifika programı gerçekleştirilmesi hedefi ile mümkün olan en fazla sayıda engelli vatandaşımıza eğitim alabilme imkanı sunulmasını amaçlıyoruz" dedi.

    Ege Üniversitesi Projeye Katkı Sağladı

    Ege Üniversitesi'nin ciddi araştırma potansiyeli ve eğitim faaliyetleri yanında Halkın Üniversitesi adı altında bir projeyi 3.5 yıl önce hayata geçirdiğini kaydeden EÜ Rektörü Prof.Dr.Ülkü Bayındır ise,

    "Üniversitemiz bu proje bağlamında engellilere yönelik bu çalışmada gönüllü olarak yer aldı. Böyle bir çalışma içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız halka doğrudan katkı sağlamak. Engelli vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme projesinde belirli bir aşamaya geldik. Proje bittiğinde engelli vatandaşlarımız da meslek edinmiş olacak. Bu proje Halkın Üniversitesi olmanın güzel bir yoludur" diye konuştu.

    Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

    Bu proje ile engelli vatandaşlarımızın mesleklerini bulundukları mekanlardan icra edebileceklerini söyleyen EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rezan Tatlıdil, "Engelliler bu proje ile internet üzerinden ticaret yapma ve ilgi alanlarına göre kendi yaratıcılıklarını ortaya koymaya imkan bulacaklardır" dedi.

    İzmir'in Türkiye'nin en önemli kültür kentlerinden biri olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Masası Koordinatörü Süleyman Er, "İzmir demokrasinin kalesi olarak yer almaktadır. Bu kalenin yıkılması hiçbir zaman mümkün değildir. Birçok alanda öncü olan İzmir yine böyle bir projede üzerine düşen misyonun yerine getirmektedir. Şartlar ne olursa olsun hayatı paylaşmak için bir engel yoktur" diye konuştu.

    Konuşmaların sonunda Element Eğitim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat tarafından EÜ Rektörü Prof.Dr.Ülkü Bayındır ile Büyükşehir Belediyesi Engelliler Masası Koordinatörü Süleyman Er'e katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.
#21.03.2009 21:11 0 0 0