Need For Speed Most Wanted

Son güncelleme: 04.01.2010 17:04
  • Sistem Gereksinimleri

    CPU: 1.4 GHz
    RAM: 256 MB
    Disc Drive: 8x or faster CD/DVD drive
    Hard Drive: 3 GB or more free space
    Video: DirectX 9.0c compatible
    Sound: DirectX 9.0c compatible
    Input: Keyboard, mouse, or USB Steering Wheel/Gamepad

    Video card with 32 MB or more memory and one of these chipsets is required: ATI Radeon 7500 or greater; ATI Radeon Xpress 200; NVIDIA GeForce2 MX/GTS or greater; Intel 950/i915g; S3 GammaChrome S18 Pro

    Multiplayer requires 1 set of discs per PC and a broadband (Cable, DSL, or faster) connection.
    Internet or LAN (2-4 players)

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    İçersinde bulunduğu yarış oyunları kategorisini her sene domine eden ve rakipsizlikte sınır tanımayan, kökleri bir hayli eskiye dayanmasına karşın sürekli kendini yenileyebilen ve her yıl eklenen yeni ve farklı özellikleri ile oyun dünyasına mensup olan bizleri saatlerce PC karşısına çivileyen, kısa adı NFS olan ve biz oyun müdavimlerinin kendisini Need For Speed olarak bildiğimiz efsanevi yapıtın son demosu nihayet yarış ve oyun severler ile buluştu.

    Duyurulduğu ilk günden beri merakla beklenen Need For Speed: Most Wanted, hakkındaki düşüncelerimizi pekiştirmek için çıkış tarihine yaklaşık 6 gün kala demo versiyonu ile karşımıza çıktı. Daha önce yayınlanan ekran görüntüleri ve videoları ile dumur olmamıza sebebiyet veren NFS: MW, yayınlanan demosu ile ne kadar haklı olduğumuzu tekrar gözler önüne serdi açıkçası. NFS:Underground ve Underground 2 ile oyun piyasasında bomba etkisi yaratan EA bu yıl da piyasayı fazlasıyla sallayacağa benziyor. Zira şimdiden NFS: MW ön siparişlerine olan yoğun talep oyun dağıtımcılarını zor durumda bırakacak konuma geldi. Underground misyonunu başarıyla tamamlayan EA, şimdide NFS Underground'dan bir önceki versiyon olan Hot Pursuit 2 ile Underground serilerini birleştiriyor. Hot Pursuit 2 ile beklenilen başarı çok fazla yakalanamasa da modifiye unsurları ile birleşen amansız takip öğeleri Most Wanted'ı başarıya taşıyacağa benziyor. 570 MB'lık haddinden fazla büyük bir demo boyutu akıllarımıza soru işareti olarak takılsa da, oyunu oynamaya başladığımızda gördüğümüz grafik detaylar ve gerçekçilik bu boyutun bile aslında az kaldığı konusunda hem fikir olmamıza sebebiyet veriyor.

    Oyunu indirip kurduktan ve masaüstündeki kısayol simgesine çift olarak tıkladıktan sonra karşımıza birkaç uyarı geliyor. Hemen ardından oyunda bulunan araçlar ve müzikler hakkında bilgiler ekrana geliyor. Daha sonra ise bir hanım abla Demir Bükey edası ile hızı oyunda yapıp şehirde hız yapmamamız gerektiğini, güvenli ve sorumluluk bilerek araba kullanmamız gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Kısacası, bize vermek istediği mesaj "Bu oynadığınız oyun kardeşim, burada saatte 190 mil hızına ulaşıp kazada yapsanız bir şey olmaz ama bunu sakın gerçek hayatta denemeyin ben karışmam"dan öte olmuyor. Hanım ablanın bu ikazını da geride bıraktıktan sonra izlerken ağzımızın sularını yerlere akıtacak cinsten harika ötesi bir intro ile karşılaşıyoruz. Introdaki modifiyeli BMW'yi görmek dahi bizlere yetmişken bir de amansız kovalamaca ile soluklarımızın kesildiğine şahit oluyoruz.

    Bu arada introdaki polis arabalarına değinmeden geçemeyeceğim. Hangi ülkenin hangi emniyet teşkilatı o tarz bir polis aracı kullanır bilemiyorum ama, öyle araca polis olmaya can kurban demekten de kendimi de alamıyorum. Sadece izlediğimiz intro bile yeteri derecede gaz olmamıza yetmişken bir de ana menüde arkada yatan kırmızı Ford Mustang'i görünce Quick Race menüsünün ne kadar yararlı olduğuna tanık oluyoruz. Zira çoğumuz oyun içi ayarları yapmak için gereken sabrı gösteremeyip "vın,vınnnn" nidalarıyla yükleme ekranını geçiyor hiç şüphesiz. O furyaya katılanlardan biri olarak ilk söyleyemem gereken şu ki bu oyun kesinlikle bugüne kadar yapılmış en iyi NFS oyunu. Her hali ile bu tadı bize veriyor zaten.

    Oyun bugüne kadar yapılan en iyi NFS oyunu olmakla kalmayıp, en zor ve en gerçekçi oynanışa sahip NFS özelliğini de taşıyor. Zorluktan kastettiğim oyunun işkence haline gelecek düzeyde çekilmez ve sıkıcı bir oyun olduğu değil tabii. Zor olarak tanımladığım, rakiplerimizin yapay zekası ve sürüş kabiliyetlerinin yanı sıra oynanabilirliğin iyiden iyi gerçeğe yaklaşması. Bu kesinlikle ve kesinlikle oyuna mükemmellik olarak geri dönüyor. Daha amansız rakipler ve daha gerçekçi bir araç sürüş keyfinin sizleri beklediğinden hiç şüpheniz Olmasın.
#22.03.2009 00:50 0 0 0
  • tskler
#29.04.2009 16:48 0 0 0
  • abi ben de dvdd di var dvd nasıl yüklenio bir yardım edersenizz
#05.07.2009 12:44 0 0 0
  • Yardım ettim Sayılır (Özel Mesaj ile) Az daha uğraşırsan yaparsın
#05.07.2009 13:12 0 0 0
  • @Apik90 adlı üyeden alıntı:
    abi ben de dvdd di var dvd nasıl yüklenio bir yardım edersenizz
    Orijinali Göster...


    DVDyi Taktıqınızda Otomatik KuruLum Ba$LayaCaktır... Eqer Ba$LamıyorSa DVD Içindeki Setup 'ı ÇaLı$tırın...
#05.07.2009 13:13 0 0 0
  • ABİ BU MOSTWANTID VARYA ÇOK GÜZEL OYUN ARADIĞIM YER KALMADI SABAHTAN BERİ ARIYOM BULAMIYOM DE ERROR FELAN DİYO EN SONUNDA BU SİTEYİ BULDUM DENEYİM DEDİM AMA BEN BUNUN NERDEEN İNDİRECEĞİMİZİ BİLMİORUM.BANA MESAJ ATMAK İSTERSEN MSN Yİ VERİM ORDAN AT ABİ BİDE BENDE DVD YOK NERDEN YÜLLİYCEM BİDE BURDA SATILMIO EZİK OYUNLAR SATILIO
#05.12.2009 17:47 0 0 0
  • bu nerden indireliyor
#04.01.2010 17:04 0 0 0