Hamilelik öncesi diş kontrolü şart

Son güncelleme: 22.03.2009 21:49
  • hamile - hamilelerin sağlığı - hamilelikte diş kontrolleri

    noimage

    Anne olmayı planlayan kadınların gebe kalmadan önce mutlaka ağız ve diş kontrolünden geçmeleri önerildi. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Erhan Palamutçu, hamilelerin diş eti iltihaplanmalarına yatkın olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
    * Eğer dişler üzerinde biriken yiyecek artıkları tamamen temizlenmezse, 'gingivitis' adlı basit dişeti iltihabı gelişir. Diş etleri şişer, kırmızı ve kanamalı bir hal alır. Bunu engellemek için etkili fırçalama ve diş ipi gerekir.

    İlk üç ay önemlidir
    * Sık kusan gebelerde ağızdaki asit seviyesi yüksek olduğu için dişlerde aşınma ve çürüme oranı artar. Bu da yine iyi bakımla önlenebilir. Kusmadan hemen sonra ağzı bol su ile çalkalamak ve yarım saat sonra diş fırçalamak uygundur.
    * Gebeliğin ilk üç ayı bebeğin oluşumunun başladığı ve en hızlı gerçekleştiği evrelerdir. Bu dönemde mecbur kalmadıkça diş uygulaması yaptırmaktan kaçınmak gerekir. Bu yüzden gebelik öncesi kontrolden geçmediyseniz bile ilk üç aylık dönemde mutlaka diş hekimine görünmeniz gerekir.

    Ağrı bebeğe zarar
    * İlk üç aylık dönemde oluşabilecek sorunlarda, daha çok geçici tedaviler uygulanıp, kalıcı tedaviler 3 ile 6 ay arasındaki döneme veya gebelik sonrasına bırakılır.
    * Düşük, erken doğum riski, aşırı korku, panik gibi faktörlerin elenmesi ile her dönemde diş çekilebilir, dolgu yapılabilir, apse tedavi edilebilir. Çünkü ağrının yaptığı stres bebek için daha zararlı olabilir.
#22.03.2009 13:11 0 0 0
  • Bilgiler İçin Teşekkürler Canım..
#22.03.2009 21:49 0 0 0