Dünyanın En Seksi Meyvesi

Son güncelleme: 31.03.2009 22:14
  • Dünyanın En Seksi Meyvesi

    noimage

    İsmini Aztek uygarlığından alan bir meyveden bahsediyoruz. Aztekler üç değişik türünden Meksikada yetişenine, erkek yumurtalığı anlamına gelen ahuacatl demişler. O isim ise yüzyıllar boyunca değişerek, güçlü bir afrodizyak olmasının bilinmesi ile beraber günümüze avokado olarak gelmiştir. Bu lezzetli, besin değeri çok yüksek meyvenin faydalarını okuyunca çok şaşıracaksınız.

    noimage

    Avokadolar, doğanın bize sunduğu en mükemmel besinler arasında güçlü bir yer edinmiştir. Lezzetli ve aynı kolay yenmesi sayesinde pratik bir meyvedir. İçerdiği E ve C vitaminlerinin yanı sıra protein ve sağlıklı yağları da bize sunar. Vücudumuzun içine olduğu kadar dışına da yararlıdır, yani cildimize.

    noimage

    Avokado çok çeşitli şekillerde yenebilen bir meyvedir. Salatası, kanepe türleri, makarna sosu, ve Meksika mutfağına özgü bir Guakamole mezesi halinde yenebilir.

    noimage

    Cilt Bakımında Yeşil Devrim:

    Son zamanlarda cilt bakım ürünleri ile ilgilendiyseniz, avokado özlü ürünlerin çok popüler hale gelmeye başladığı sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bunun nedeni, son zamanlarda yapılan çalışmalar ile, bilim adamlarının, avokado içinde doğal olarak bulunan E vitaminin cilde yararlarıdır. Bu yararlar arasında, cildi yaşlanmaya karşı güneş ışınlarından, dumandan ve kirli havadan doğal olarak koruma da bulunmaktadır. RealAge Cilt Uzmanı, Dermatolog Dr.Amy Wechslere kulak verelim: Avokadalor mucizevi bir şekilde çok güçlü nemlendiriciler olarak nitelendirilebilir. Ciltteki su akışkanlığını artırır, onu nemli tutarak sağlık kazandırır. Aynı zamanda E vitamini, avokado içinde doğal olarak bulunduğu için, diğer formlarından çok daha fazla yarar sağlamaktadır.
#23.03.2009 18:33 0 0 0
  • Ben bi kere yemeye çalıştım ama hiç hoş değil tadı..
    Cilt için faydaları da azımsanamayacak kadar çok..
    Teşekkürler..
#31.03.2009 13:35 0 0 0
  • Banu Alkan o yüzden mi sürekli yiyodu

    Allah şifalar versin ne diyeyim :)
#31.03.2009 14:36 0 0 0
  • arkadaşlar avakado limonla tuzla güzel olur onu kuru kuru yerseniz tabi kide tadına varamazsınız :)
#31.03.2009 15:22 0 0 0
  • İstediği kadar faydalı olsun,dışarıdan ithal edilen meyveleri yiyene kadar,bizim meyvelerimizi yiyin arkadaşlar,paramız yabancıya gitmesin.Bizde bunların alası var.Öğretmenleriniz size yerli malı kullanmayı öğretmedi mi,hani yerli malı haftası vardı,çeşitli yemişler getirir sınıfta hep birlikte yerdik.İşte o haftanın amacı,yerli ürünler kullanmayı öğretmekti,ama yazık hiç birimiz öğrenememişiz veya uygulamıyoruz.
#31.03.2009 22:14 0 0 0