Duvar Boyama

Son güncelleme: 23.03.2009 20:40
  • Gönlünüzden hep geçiyor değil mi şu düz duvarı boyamak? Neden yapamadığınızı biliyoruz. Çünkü cesaretiniz yok! Ya kötü olursa, ya beceremezsem derken gönlünüzden geçeni bir türlü hayata geçiremiyorsunuz. Sizi biraz yüreklendirsek, cesaretinizi toplayabilir misiniz?

    noimage

    Malzemeler
    Duvar boyama:

    Cesaret
    3 renk akrilik boya
    3 boy fırça
    Eskiz kağıdı
    Kurşun kalem

    Kutadan vazo:
    Yapıştırıcı
    Desenli kağıt
    Makas
    Kutu

    noimage

    1. Tüm ağaç kümelerini eskiz kağıdına orantılı bir biçimde çizin. Kümeleri kesip geçici olarak duvara yapıştırın. Oranların iyi olduğunu düşünüyorsanız kurşun kalem ile etrafından geçerek duvara çizin.

    2. En üstteki kümeden başlayarak orta incelikteki fırça ve hafifçe sulandırılmış akrilik boya ile kontür çizgisini çizin. ‹çini kalın fırça ile dikey darbeler vurarak doldurun. Bu şekilde fırça izi görünmeyecek ve ağacınız doğal bir görünüm kazanacaktır.

    3. İkinci renk ağaç kümesine geçmeden önce ilk kümenin gövdesini de aynı renk ile boyayın. Bunun için önceden gövde ve dalları yine kurşun kalem ile çizmenizde fayda var. Daha sonra ikinci kümeyi de aynı şekilde renklendirin.

    4. İkinci renk ile diğer gövde ve dalları da boyayın. Bu işlem için ince fırçanızı iyice yıkamış olmanız gerekmektedir.

    5. Son olarak üçüncü renk kümeyi boyayın. Bu kümedeki çizgilere daha fazla özen göstermeniz gerekecek. Önce kontür çizgisini çekin. Sonra alttan başlayarak yaprak sıralarını yapın. Fotoğrafa bakarak yapmanızda hiçbir mahsur yok. Kolay gelsin!

    noimage

    Eski Cd'liğinize renk katmanız çok kolay. İstediğiniz renk akrilik boya ile bir kat boyayın. Üzerine uyumlu olacağını düşündüğünüz kağıtları kesip yapıştırın. Gül mum, Paşabahçe.

    Ne şeker değil mi? Bizim şakacı bobiler ağacı kurcalıyorlar sanki... Aslında onlar birer askı. Bu ağacı askılık olarak kullanmak istemiyorsanız işte size bir fikir daha! Ziyaretinize gelen dostlarınızın hatıra olarak getireceği minik süsleri ağacınıza asabilirsiniz: Bir melek, bir kelebek, eski bir küpe, bir parça kurdele derken müthiş bir hayat ağacı beliriverir evinizde...
    Basts askı.

    Bu vazolar bir önceki yaşamlarında neydiler biliyor musunuz? Votka şişesinin kutusu ve kapağı! Sizin de atmaya kıyamadığınız kutularınız varsa kağıtla kaplayarak değerlendirebilirsiniz. İçine canlı çiçek koymak istiyorsanız, uzun bir cam bardak yerleştirmeyi de unutmayın.
    Sarıkız jüt dekoratif aksesuar.
#23.03.2009 18:42 0 0 0
  • ilginç
#23.03.2009 20:40 0 0 0