Malzemeler:

1 kilo ıspanak
2 adet soğan
4 adet yufka
tuz
karabiber
sıvı yağ
süt
yumurta
çörekotu
Hazırlanışı:

ıspanakları iyice yıkadıktan sonra yapraklarının kıyıyoruz ve kenara alıyoruz
soğanları yemeklik doğradıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Daha sonra ıspanaklarıda ilave ederek ıspanakların rengi dönene kadar kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.Tuz ve karabiberi de ilave ederek ıspanaklı harcı soğumaya bırakıyoruz
sıvı , süt ve yumurtyayı bir kaba alarak çırpıyoruz ve yufkaların üzerine sürmek için sos hazırlıyoruz
Yufkanın 1 tanesini tezgaha sererek fırça yardımıyla yufkanın her yerine sostan sürüyoruz.
yufkayı enine ve boyuna bölerek 4 eşit parça elde ediyoruz ve ıspanaklı harcı yufkanın geniş kısmına koyarak rulo gibi sarıyoruz.
Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde ediyoruz
Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpiyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Not:Ispanaklı harcın içerisine dilerseniz beyaz peynir yada karrulmuş kıyma ilave ederek farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 05.04.2009 20:52
benim aklıma düştü akşamüstü ama ıspanak yoktu evde (

canım çekti valla benimde
Nehir Tarih: 05.04.2009 20:50
Şimdi olsada yesek ya ne iyi giderdi
dumanalti Tarih: 05.04.2009 20:48
hmm onu denemedim hiç deneyim bi dahaki sefere teşekkürler
AYIŞIĞI Tarih: 05.04.2009 18:27
patateslide oluyor birde kıymalı yapıp üstüme sarımsaklı yoğurt dökünce
mantı gibi oluyor
dumanalti Tarih: 05.04.2009 18:10
dün bunun patateslisini yaptım ıspanak sevmediğim için patateslide güzel oldu