Malzemeler:

2 adet yufka
su
sıvı yağ
İç malzemesi için:

3 patates
karabiber, kırmızı biber (arzuya göre)
tuz
Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:

Önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak bir tencereye yada tavaya alıyoruz biraz sıvı yağ dökeren patatesleri biraz çeviriyoruz
ister isek içine karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz.
1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz
ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 12 eşit parçaya bölüyoruz
Hazırladığımız patatesli harcı böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 401
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.04.2009 02:10
Bende peynirlisini yapıyorum harika oluyor.Eline saglık Ayışığım.