Malzemeler:

3 yufka
1 tavuk göğüsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yoğurt
2 diş sarmısak
kırmızı toz biber ve yağ
Hazırlanışı:

Tavuğumuzu yeteri kadar suda haşlıyoruz
haşladıktan sonra tavukları ufak ufak didikliyoruz ve tavuğun suyunu bir kenara ayırıyoruz
bir adet yufkayı ortadan ikiye böldükren sonra üst üste koyarak rulo şeklinde sarıyoruz ve 2 cm. genişliğinde kesiyoruz ve uzun şeritler elde ediyoruz
bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağladığımız (ben kare borcam kullandım siz dahas büyük bir tepsi kullanacak iseniz yufka ve tavuk adedini arttırmalısınız) tepsimize koyuyoruz.üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirdikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
yufkalarımız piştikten sonra 1,5 su bardağı tavuk suyunu yufkalarımızın üzerine döküyoruz ve yufkaların tavuk suyunu çekmesi için 15 dakika daha fırına veriyoruz
fırından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek servis tabağına alıyoruz üzerine didiklediğimiz tavuğumuzu sarmısaklı yoğurdu ve kırmızı biber sosunu dökerek servis yapıyoruz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share