Malzemeler:

1,5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet dometes
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy soğan
1,5 su bardağı erişte
2 litre et suyu (yoksa 1 et suyu tablet)
1 çay kaşığı nane
tuz

Hazırlanışı:

İlk önce mercimeğimizi bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyuyoruz ve mercimeklerimizi haşlıyoruz.Haşlanan mercimekleri süzgeçe alarak iyice yıkıyoruz ve kenara alıyoruz.
Soğan ve domateslerimizi rendeliyoruz.Derin bir tencereye koyduğumuz sıvı yağda önce soğanları bir süre kavurduktan sonra rendelediğimiz dometesleri, salçayı ve naneyide ilave ederek kavuruyoruz.
Daha sonra 2 litre et suyunu ve yeşil mercimekleri ilave ederek çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz.
Çorbamız kaynadıktan sonra erişteyide ilave ederek eriştelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share