Malzemeler:

225 gr margarim
2 yemek kaşığı irmik
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı esmer toz şeker
1 paket vanilya
300 gr un
1 su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:

ceviz ve kuru üzüm dışındaki malzemeleri derin bir kaba alarak iyice yoğuruyoruz.
yoğurduğumuz hamurun dörtte bir parçasını ayırıyoruz ve buzdolabı poşetine koyarak buzluğa kaldırıyoruz
diğer hamuru yuvarlak tepsiye elimizle dağıtarak kaplıyoruz hamurun üzerine kuru üzüm ve cevizleri serpiyoruz
en son buzluktaki hamuru rende yardımıyla tartın üzerine rendeleyerek 180 derece fırında pişiriyoruz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
ultimatom Tarih: 24.03.2009 13:46
Ellerine sağlık eminim çok güzeldir bi gün Cafende yapta yiyelim ne var