Hicaz Pilavı

Son güncelleme: 24.03.2009 18:25
  • Malzemeler

    * 400 gram kuşbaşı koyun eti
    * 200 gram margarin
    * 2 su bardağı pirinç
    * 1 su bardağı haşlanmış nohut
    * 1 adet portakal
    * 1 tutam safran
    * 3 adet soğan
    * Tuz




    Yapılışı

    Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.

    75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.

    Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerle birlikte servis yapın.
#24.03.2009 18:25 0 0 0