Devekuşu Güveç Tarifi

Son güncelleme: 24.03.2009 18:37
  • Malzemeler

    * 1 kg kemiksiz devekuşu eti, küp şeklinde doğranmış
    * 125 ml sirke
    * 6 orta boy kuru soğan, dilimlenmiş
    * 45 ml, zeytinyağı
    * tuz ve mümkünse taze çekilmiş kara biber
    * 15 ml biber sosu, kühne marka tercih
    * 30 ml domates püresi
    * 15 ml un

    Yapılışı

    Eti yumuşatın, üzerine sirke dökün ve en az 30 dk. terbiye edin.Baharatını kontrol edin. Güvecin en altına zeytinyağı içine bir sıra dilimlenmiş soğan dizin. Üzerine dilimlenmiş devekuşu etlerinden koyun ve bunların üzerine de bir sıra soğan daha dizin. Kühne biber sosunu, domates püresini ve unu bir kapta karıştırın ve ve güveçin en üst kısmına koyun. 140 º C de 2-3 saat boyunca veya etler pişinceye kadar fırında pişirin. İstenirse son 30 dk.da üzerine dilimlenmiş patates eklenebilir. Güveç kasesi ile servis yapılır. Afiyet olsun !
#24.03.2009 18:37 0 0 0