Malzemeler

* 2 adet hazır yufka
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* yarım su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık içi
* Kızartmak için: 3 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı

Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 10 dakika

· Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın. Eritip, ılıtılmış tereyağının yarısını yufkanın her tarafına gelecek şekilde fırçayla sürün.
· Şam fıstığı içini ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp, yarısını yufkanın üzerine serpiştirin.
· Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçanın kenarını içine toplayarak dikdörtgen şeklinde katlayın.
· Böylece hazırladığınız 8 adet katmeri bir tabakta biriktirin.
· Teflon tavada tereyağının kalanını eritip, kızdırın. Katmerlerin her 2 yüzünü de çevirerek kızartın.
· Servis tabağına aldığınız katmerleri ikiye bölüp, üzerine pudra şekerli şam fıstığını serpiştirip, servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 316
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.03.2009 19:07
Eline saglık Nerqishcigim güzel bir tarif yapmasıda kolay.