Malzemeler
• 1 kg. Mantar
• 1 ad. Soğan
• 2 ad. Havuç
• 2 çorba kaşığı pirinç
• 1 diş sarımsak
• Üzerine serpmek için 1 demek maydanoz

Yapılışı
• Soğanları kıyalım ve zeytinyağında hafifçe kavuralım
• Dilimlediğimiz havuçları ilave edelim
• Ardından mantarları ilave edip bir süre birlikte kavuralım,
• Tuzunu ilave edelim bir tutam da şeker ve karabiber ilave edip pişmeye bırakalım
• Mantarlar suyunu salıp tekrar çekince pişme durumuna göre sıcak su ilavesi yapılabilir,
• Pişmeye yakın pirincini ilave edelim,
• Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp maydanozu serpelim,
• Soğuk servis yapalım,

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 278
favori
like
share