MALZEMELER
400 gr irmik
2 baş sarmısak
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı zeytinyağ
1/2 kg çiğ köftelik bulgur
1.5 yemek kaşığı biber salçası
tuz

HAZIRLANIŞI
Bulgur ve irmiği bir tepsi içinde harmanlayıp, hafifçe ıslatın, salça ve tuz ilave edip, hamur kıvamına getirin. Un ve su katıp yoğurun. Sakız gibi bir hamur haline geldiğinde, fındık tanesi iriliğinde köfteler yapın. Köftelerin üzerine parmakla hafifçe fastırıp, yassıltın. Daha sonra bu köfteleri kaynar suda haşlayıp, süzün. Zeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve salçayı karıştırıp, köftelerin üzerine dökün. Arada bir kanştırarak bulgurun bu kanşımı emmesini sağlayın. Üzerine bir demet maydanoz doğrayıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 336
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 24.03.2009 22:33
ellerine sağlık hayatım ya çok iştah kabartıcı görünüyor:78: