Kırmızı Biber Dolması

Son güncelleme: 03.04.2009 14:10
  • noimage

    Malzemeler:
    1 Kg Kırmızı Biber
    400 gr Orta Yağlı Kıyma
    2 Adet Soğan
    1 Demet Maydanoz
    2 Kahve Fincanı Pirinç
    1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Adet Domates
    1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
    1 Çay Kaşığı Dolma Baharı
    Tuz,Karabiber
    1 Adet Et Suyu tableti


    Hazırlanışı:
    Biberlerin sap kısmından kapak keselim. Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım. Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.
    Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.
    Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Ağır ateşte pişirelim.
    Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur. Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin. Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
#24.03.2009 20:55 0 0 0
  • Cok sevdigim bi yemek serapcigim eline saglik.
#03.04.2009 14:10 0 0 0