Malzemeler
- 1 kg. patlıcan
- 750 gr. orta yağlı kıyma
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber,yenibahar
- Su
- 2 adet soğan
- 2 adet dolmalık yeşil biber
- 2 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı domtes salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4-5 adet domates


Yapılışı
Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.Izgarada arkalı önlü pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın.Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 350
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:21
çok güzel görünüyor
AYIŞIĞI Tarih: 24.03.2009 22:32
olsada yesek:78: