Malzemeler:

* 1 paket petibör bisküvi
* 5 elma

elmaları pişirmek için:

* 4 çorba k.toz şeker
* su

Kreması için:

* 1 lt.süt.
* 1su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1yumurta sarısı
* 1 p.vanilya

İç harcı için:

* 1 elma
* 1 çorba k.toz şeker
* ceviz
* tarçın

Üzeri için:

* hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Servis tepsisine 2 tane bisküvi üst üste gelicek şekilde 10 tane bisküvi yerleştirin. Yani 20 tane bisküvi kullanmış olacağız. 1 tane elmayı rendeleyin. İcine tozşeker,ceviz,tarçını ekleyip karıştırın. Bisküvilerin üzerlerine birer kaşık paylaştırın. Geriye kalan 5 elmayı soyup ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Az suda üzerlerine 4 çorba kaşığı şeker koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Dağılmamasına dikkat edin. Elmaları rendelenmiş elmaların üzerine 1 er tane gelecek şekilde dizin.Diğer tarafta kreması için gerekli malzemeleri bir tencereye alın. Muhallebi gibi pişirin. Bu kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde bolca dökün.Son olarak hindistancevizi ile süsleyin. Soğuduktan sonra ikram edin. Servisi çok kolay tam 10 kişilik bir tatlı. Çok lezzetli ve yapımı kolay şimdiden afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.03.2009 19:11
paylaşımın için teşekkür ederim Nerqishcigim güzel bir tarife benziyor.