SİMİT KÖFTE


0.5 kg kıyma,
4 dilim ekmek içi,
1 adet yumurta,
3 diş dövülmüş sarımsak,
1 adet rendelenmiş soğan,
100 gr. rende kaşar peyniri,
2 adet büyük patates,
1 tatlı kaşığı tuz,
köfte baharı,
kimyon,
kekik,
kızartma için yağ,
1 çorba kaşığı salça.

İçi için:
1 havuç,
1 bardak mantar,
1 demet ıspanak,
1 adet soğan,
1 çay bardağı konserve bezelye.

Kıyma ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, peynir, tuz ve baharatlar iyice yoğrularak köfte yapılır. Patatesler soyulup 1 cm kalınlığnıda halkalar şeklinde kesilir.Kızgın yağda kızartılarak fırın tepsisine dizilir. Köftelik hamur simit şekli verilerek kızarmış patateslerin üzerine yerleştirilir. Ayrı bir kapta yağ içine halka şeklinde kesilmiş soğan, rendelenmiş havuç, mantarlar ve ince kıyılmış ıspanaklar atılarak kavrulur. Pişen harcın içine bezelyeler atılarak simit şeklindeki köftelerin içine doldurulur.

Sulandırılmış salça ve yağ ilave edilerek fırında iyice pişirilir.


AFİYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 557
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.03.2009 23:38
Degişik bir görüntüsü olmuş eline saglık canım.