250 gr kuzu eti (miktarı artırabilirsiniz)
1 su bardağı geceden ıslanmış nohut (ıslanmış haliyle ölçün)
2 su bardağı küçük cins (şehriye ve erişte harici) herhangi makarna (200 gr alan bardakla)
3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı dolusu nane
arzunuza kalmış zeytinyağı
YAPILIŞI:
Eti ve nohutu tencereye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Ocağı harlı açın.
Kaynadıktan sonra etten çıkan köpüğü alın ve ocağın altını kısarak eti ve nohutu iyice yumuşayana kadar pişirin.
Suyunu kontrol edin, azalırsa ekleyin. Tencerede nohutlardan en az 3 parmak yukarıda su olacak.
Makarnayı ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Bu arada yoğurt, un ve yumurtayı çırpıcı ile çok iyi karıştırın.
Makarnalar pişince yemeğin suyundan yoğurda alın ve karıştırarak ılımasını sağlayın.
Ilıyan yoğurdu yemeğe aktarın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Yemeği ocaktan alın ve üzerine yağda ısıttığınız naneyi gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share