Siirt Büryan Kebabı

Büryan Kebabı Tarifi

Siirt Büryan kebabın yapımı için bir kuzu ikiye bölünüyor, but ve kemikleri ayrılan etler çengeller ile 2.5 metre derinliğinde bir kuyuya asılarak pişiriliyor. Bu kebap tarzı etin odun ateşi buharında tütsülenmesi esasına dayanıyor. Etler kuyuya odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra asılıyor. Askıda pişen etlerin altına bakır bir kazan konuluyor, kemikli etlerde bu kazan içerisinde yukarıda asılı olan etlerin suyu ile pişiriliyor. Pişirme işlemi sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor ve etrafı çamurla kaplanıyor. Pişirme sonunda etin üçte birlik kısmı geriye kalıyor. Büryan kebabı tercihe göre yağsız-yağlı ya da kemikli - kemiksiz şeklinde farklı sipariş edebiliyorsunuz.



Siirt Büryan Kebabı - Siirt Büryan Kebabı Nasıl Yapılır - Büryan Kebabı Tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2595
favori
like
share
Piranha_TR Tarih: 27.03.2009 13:56
usta naptın yaa.. iştahım kabardı birden
BoardBeLasi Tarih: 27.03.2009 13:53
[COLOR="Pink"]ellerine saglik marab..