1 su bardağı şehriye
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı sıvıyağ
10 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
2 çorba kaşığı un

Soğan çok ince doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir. Bu arada başka bir tencerede 3 su bardağı su kaynama noktasına gelince şehriyeler atılır ve yumuşayana kadar pişirilir. Soğanın üzerine rende domates eklenir. Birkaç dakika sonra salça ve tuz katılır. Su eklenir, hemen aredından haşlanmış şehriye ialve edilir. Diğer yanda terbiye malzemesi iyice çırpılır. Çorbadan birkaç kaşık alınıp, karıştırılır. Daha sonra çorbaya eklenir. Bir taşmı karıştırarak kaynatılır. Sıcak olarak sofraya getirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share