Buhar Salatası

Son güncelleme: 30.03.2009 23:57
  • Yarım adet küçük karnabahar
    1 adet havuç
    1 adet patates
    2 yaprak kıvırcık
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    8-10 dal maydanoz
    Yarım limon
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Karnabahar küçük parçalara ayrılır. Patates soyulur, birkaç parçaya kesilir. Havuç halka şeklinde doğranır. Hazırlanan malzeme çelik bir kevgire konur. İçinde su kaynayan tencereye, suya değmayecek şekilde yerleştirilir. Üzerine kapak kapatılabilir. Sebzeler yumuşayana dek pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Üzerine doğranmış kıvırcık, kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenir, karıştırılır.
#26.03.2009 14:57 0 0 0
  • ellerine sağlık nergishciğim
#30.03.2009 23:57 0 0 0