500 gram İnce makarna
12 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
SALÇASI:
600 gram domates (3 büyük)
50 gram margarin (2 1/2 çorba kaşığı)
Tuz
ÜSTÜNE:
50 gram tereyağı, ya da margarin (2 1/2 çorba kaşığı)

1 Bir kuşaneye, ya da tavaya; iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra yağa; kaynar suya atarak ancak bir dakika kadar kaynattıktan sonra sudan çıkarılarak kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve irice fındık büyüklüğünde parçalara doğranmış 3 büyükçe domates ile, 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak, çok kuvvetli ateşte ikide bir sallayarak domatesleri tam eritmeden ancak 4 dakika kadar sote etmeli ve ateşten alarak bir tarafa ayırmalıdır.
2 Diğer taraftan da, bir tencereye; 12 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı da tuz koyarak, suyu kaynatmaya bırakmalı, kaynayınca buna; kırmadan 500 gram ince makarna koyarak, makarnalar pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika haşlamalı, bir kevgirden geçirmeli, suyunu iyice süzmeli ve servis tabağına alarak üstüne iki buçuk silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile, sıcak bir halde olmak üzere irice doğranmış domatesleri de katarak ve iyice bir karıştırdıktan sonra, yanmda iki kahve fincanı rende gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 340
favori
like
share