Mesir Şenlikleri Manisa

Son güncelleme: 27.03.2009 13:40
  • Manisa`da 468. kez düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali, mesir macununun Sultan Camisi`nin kubbe ve minarelerinden halka saçılmasıyla sona erdi. Mesir şenliklerinin son gününde Manisa`da


    Manisa`da 468. kez düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali, mesir macununun Sultan Camisi`nin kubbe ve minarelerinden halka saçılmasıyla sona erdi. Mesir şenliklerinin son gününde Manisa`da görevli emniyet çalışanlarının yanı sıra Aydın, Uşak, Balıkesir ve Manisa`nın çeşitli ilçelerinden gelen 1600 emniyet mensubu güvenliği sağladı. Mesir şenliklerinde, Valilik binasından Sultan Camisi`ne kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

    Kortej yürüyüşüne katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören alanına vatandaşların yoğun tezahüratıyla Başbakanlık otobüsüyle geldi.

    Sultan Camisi`nde düzenlene törene Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katıldı.

    Şehzadelik dönemlerini Manisa`da geçiren Osmanlı padişahlarını canlandıran oyuncuların, padişahların geçmişleri hakkında kısa bilgiler vermelerinin ardından, Hülya Savaş`ın canlandırdığı Kanuni SultanSüleyman`ın annesi ve Yavuz Sultan Selim`in eşi Hafsa Sultan, Turgay Tamülkü`nün canlandırdığı mesir macunun mucidi Merkez Efendi`yi huzuruna kabul ederek, kendisine şifa kaynağı olan mesirin beratını verdi.

    Turgay Tamülkü, platformdan ilk mesir macunlarını Başbakan Erdoğan ile saçtı. Yarım saat Merkez Efendi ve müritleri tarafından Sultan Camisi`nin kubbe ve minarelerinden halka mesir macunu saçıldı.

    Saçım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Baygınlık geçirenlere 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Vatandaşların yanı sıra protokol üyeleri, mesir macunu kapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

    Başbakan Erdoğan, mesir saçımından sonra Bülent Arınç`ın evine giderek bir süre burada kaldı.
#27.03.2009 13:40 0 0 0