Pilotlar Günü 26 Nisan

Son güncelleme: 27.03.2009 15:45
  • Pilotlar Günü 26 Nisan - Pilotlar Günü 26 Nisan Bilgileri

    26-27 Nisan tarihlerinde gökyüzü bambaşka bir güzelliğe büründü. Nefesler tutuldu, gözler gökyüzüne bakmaktan kendini alamıyordu. Görünüşte birbirinden çok farklı yüzlerce insan, yüreklerindeki hep aynı tutkuyla biraradaydı. Her yeri güneş kaplayan sakin bahar havasında, sonsuz yeşillik ve mavilikler arasında panayır sevinci yaşanıyordu. Gökyüzünün sessiz tanıkları ve onlara hayat veren yegane varlıkları da oradaydı. Onlar, 26 Nisan'a ismini veren, uçmayı yürekten istemek ve tutkunu olmakla yapılabileceğini bir kez daha kanıtlayan pilotlarımızdı. Pilotlar Gününüz kutlu olsun...

    26-27 Nisan'da Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nin hazırladığı organizasyon, görülmeye ve yaşanmaya değerdi. Hezarfen Havaalanında yapılan kutlama çok keyifli anlar yaşattı konuklarına. Paraşüt atlayışları, model uçak, paramotor, ultra-light gösterileri, akrobasi uçuşları muhteşemdi. Her anı ayrı bir keyif, ayrı bir renk olan gösteriler bittiğinde akıllarda kalan gökyüzünün sınırsız maviliği ve bu maviliği sonuna kadar yaşatan pilotların varlığıydı. Sonsuz teşekkürler...

    Sema Balaban

    Tayyareci Dergi Editörü


    TÜRKİYE PİLOTLAR GÜNÜ

    1. TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU; TÜRK HAVACILARININ (ASKER/SİVİL) ALDIKLARI VE ALACAKLARI ETKİN ROL İÇİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ SENEDE BİR GÜNÜ "PİLOTLAR GÜNÜ" OLARAK KUTLAMAYI BİR YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA KARARA BAĞLAMIŞTIR.

    2. 01 MART 2000 TARİHİNDE TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI DERNEĞİNİN, HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI SAYIN ORGENERAL ERGİN CELASİN'İ ZİYARETLERİ ESNASINDA YÖNETİM KURULUNCA ALINAN BU KARAR KENDİLERİNE ARZ EDİLMİŞTİR.

    3. HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI SAYIN ORGENERAL ERGİN CELASİN ANILAN BU TARİHİN BELİRLENMESİNDE İLK TÜRK PİLOTU OLAN MERHUM MEHMET FESA EVRENSEV'İN TÜRK SEMALARINDA UÇTUĞU İLK UÇUŞ GÜNÜNÜN ESAS ALINMASI DİREKTİFİNİ VERMİŞ VE BU DİREKTİF DİKKATE ALINARAK ARŞİVDEN ANILAN TARİHİN SAPTANMASI KARARLAŞTIRILMIŞTIR.

    4. HV.K.K.LIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ VE TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN BİR ARŞİV/TARİH ARAŞTIRMASI YAPILMIŞ;



    * MERHUM M.FESA EVRENSEV'İN ANKARA'DA İKAMET EDEN KIZI SAYIN PERİHAN EVRENSEV İLE EVİNDE GÖRÜŞÜLMÜŞ,

    * HV.K.K.LIĞI TARİHÇE ŞUBESİ VE YEŞİLKÖY HAVA MÜZESİNDEN TARİH ARAŞTIRMASI YAPILMIŞ,

    * HV.K.K.LIĞINDAN EMEKLİ HV.KORG. HULUSİ KAYMAKLI İLE KOORDİNE EDİLEREK;

    İLK TÜRK PİLOTU VE HV.K.K.LIĞININ 1 NUMARALI BRÖVESİNE SAHİP OLAN MERHUM M.FESA EVRENSEV'İN ŞİMDİKİ YEŞİLKÖY HAVALİMANI CİVARINDA 26 NİSAN 1912'DE TÜRK SEMALARINDA YAPTIĞI İLK UÇUŞ TARİHİ BELİRLENMİŞTİR.

    6. RESMİ KAYITLARDA BULUNMASI AÇISINDAN SAPTANAN BU TARİH HV.K.K.LIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ TARAFINDAN, FAX İLE TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI DERNEĞİNE BİLDİRİLMİŞTİR.

    7. "26 NİSAN" TARİHİNİN "(TÜRKİYE) PİLOTLAR GÜNÜ" OLARAK BASINA DUYURULMASI, HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ORGENERAL ERGİN CELASİN TARAFINDAN AYNI TARİHTE, HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KARARGAHINDA, TÜRK HAVA KUVVETLERİ, KARA VE DENİZ KUVVETLERİ İLE JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI, SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI HAVACILIK UNSURLARI VE SİVİL HAVACILIK TEMSİLCİLERİNİN KATILIMI İLE BASINA İLAN EDİLMİŞTİR.
#27.03.2009 15:45 0 0 0