Dünya Dans Günü 29 Nisan

Son güncelleme: 28.04.2010 21:21
  • ULUSLARARASI TIYATRO ENSTITÜSÜ
    TÜRKIYE MERKEZI

    29 NISAN 2007 DÜNYA DANS GÜNÜ ULUSAL BILDIRISI

    Meric Sümen Kanan
    Devlet Sanatcisi
    Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü
    Genel Sanat Yönetmeni


    Dünya Dans Günü 29 Nisan - Dünya Dans Günü 29 Nisan Bilgileri

    Dans, günümüz dünyasinin en güzel ifadesidir. Güzelligi, üzüntüyü, aski, yoksullugu, neseyi kisaca insana ait tüm duygulari ifade eden dans sayesinde, duyup düsündügümüz hayallerimizi sembollestirme imkani buluruz. Insan duygusu, düsüncesi, yetenegi ve birikimleriyle ortaya cikan dans, insanin ta kendisidir.

    Insanlarin hissettikleri her stilde dans etmesi mutluluktur, ruhumuzun gidasidir. Dans eden de, izleyen de bu coskuyu yasar. Icerigindeki görsel sölen, müzik ve drama bu sanat kolunun dünyada amatör ve profesyonel olarak yayilmasinin ve vazgecilmez bir tutku olmasinin nedenidir.

    Dansin gizemli büyüsü, müzigin ritmiyle bedenden bedene ve sinir tanimadan ülkeden ülkeye akip gitmis ve dünyayi sarsmistir, sarsmaya devam edecektir. Bu sanat türü kendi evrenselligi icinde bütün siyasal, kültürel ve etnik sinirlari ortadan kaldirir, insanligin dansin ortak diliyle baris dostluk icinde birlestirir.

    Ulu önder Atatürk`ün kurdugu, cagdas dünyanin düsünce ve yasam bicimini ilke edinmis Türkiye Cumhuriyeti'nin sanat kurumlari, dans sanatinin gelismesi ve yayginlasmasi icin faaliyetlerini inanc ve özveri ile sürdürmektedir. Ülkemizde, 1947 yilinda acilan ve benim de ilk ögrencilerinden oldugum dans okullarindan günümüze dek, genclerimiz ne kadar yetenekli, ne kadar özverili insanlar olduklarini gururla gözlemlemekteyim.

    Dünyanin her yerinde zevk ve kivancla gerceklestirilen « 29 Nisan Dünya Günü Kutlamalari » Türkiye`de tüm coskusuyla yapilacaktir. Dünyamizin daha cok sevgiye ve barisa ihtiyaci olan bu günlerde, tüm insanligi dansin güzellikleri iceresinde yer almaya cagiriyorum.

    Kendisini dansla ifade edebilen, ülke capinda ve dünya platformunda yasayisini ve arzularini dile getirebilen ve dansa gönlünü koyan herkesin DÜNYA DANS GÜNÜ kutlu olsun !

    29 nisan dünya dans günü - dünya dans günü - dünya dans oyunları hakkında bilgi - 29 nisan dünya bale günü ile ilgili bilgi - dünya dans oyunları - dünya dans günü hakkinda bilgiler - 29 nisan dünya bale günü - dünya dans günü ne zaman başladı
#27.03.2009 15:51 0 0 0
  • emeğine SağLık..
#24.04.2010 20:38 0 0 0
  • Duydum ki ülkenizde kadın erkek sarmaş dolaş bir eğlence icat etmişsiniz komşu olmamız itibarı ile bu ahlaksızlığın ülkeme sıçraması ihtimali ile mektubumu alır almaz bunu kaldırın yoksa gelirsem kaldırmaya muktedirim



    Kanuni Sultan SÜLEYMAN.

#25.04.2010 22:41 0 0 0
  • sen yazmadan önce öyle bir gün olduğunu bile bilmiyordum.
#27.04.2010 12:05 0 0 0


  • itiraf edeyim ,üstteki kardeşim gibi Bende bilmiyordum
#28.04.2010 21:21 0 0 0