Malzemeler:

2-3 taze şeftali, kabukları soyulmus, dilimlenmiş
2-3 taze siyah erik, kabuklari soyulmus, dilimlenmiş
1/2 kap yaban mersini yemişi
1/4 kap şeker

Üzeri icin:

1 adet portakalın suyu
Kaymak
Kırılmış ceviz

Tarifi

Yuvarlak payrexin içine, şeftali, erik ve şeker dilimlerini kesilmiş kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Önceden ısıtılmış (170 C) fırına koyup, pişirin.

10 dakika sonra kabı dışarı alın ve yaban mersini yemişni üzerine serpin ve tekrar fırına geri koyun.

15 dakika sonra fırından çıkarıp, üzerine portakal suyunu dökün. 10 dakika kadar ılınmaya bırakın.

Pismiş meyvaları küçük servis tabaklarına geçirin, üstlerine birer yemek kaşığı krema ve kırılmış ceviz parçalarını ilave edip servis yapın.

Erimiş krema ve suyunu birlikte tadmak icin kaşıkk ile ikram edin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 365
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 31.03.2009 00:59
ellerine sağlık arkadaşım çok sağolasın
SU-PERISI Tarih: 28.03.2009 19:20
Güzel tarifin için saol Bir Dost emegine saglık.