Deniz Ürünlü Krep Bohçaları

Son güncelleme: 27.03.2009 22:50
  • MALZEMELER

    3 adet krep
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    6 diş sarımsak
    5 adet mantar
    1 adet haşlanmış kalamar
    10 adet haşlanmış karides
    6 adet iç midye
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Tuz, Karabiber
    Sos için:
    1 çay bardağı şarap
    Yarım soğan
    1 su bardağı krema
    Safran, tuz
    Krebi Sarmak için:
    Pırasa sapları


    HAZIRLANIŞI

    Zeytinyağını tavaya alın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin. Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

    Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun. Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

    Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın. Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin. Şarabı yarısı kalana dek kaynatın. Sonra kremayı ilave edin. Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin.

    Servis tabağına krep bohçalarını alın. Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın.


    alıntı
#27.03.2009 22:50 0 0 0