MALZEMELER

2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen

MENUYER SOS MALZEMESÎ

1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

SOSUN HAZIRLANIŞI :Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.

BALIGIN HAZIRLANIŞI :Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin.

Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 334
favori
like
share