Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara

Son güncelleme: 27.03.2009 23:56
  • MALZEMELER

    2 kg kılıçbalığı
    4 diş sarmısak
    6 yaprak fesleğen

    MENUYER SOS MALZEMESÎ

    1 kuru soğan
    2 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1/4 demef maydanoz
    2 yemek kaşığı kapari çiçeği
    1 limonun suyu


    HAZIRLANIŞI

    SOSUN HAZIRLANIŞI :Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.

    BALIGIN HAZIRLANIŞI :Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin.

    Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz.



    alıntı
#27.03.2009 23:56 0 0 0