1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
SOSUN HAZIRLANIŞI os madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
BALIGIN HAZIRLANIŞI :Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin.
Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz.