Limonlu Izgara Uskumru

Son güncelleme: 27.03.2009 23:59
  • MALZEMELER

    4 orta boy temizlenmiş, uskumru
    Tuz ve karabiber
    1 1/2 limonun suyu
    1 çay kaşığı kimyon


    HAZIRLANIŞI

    Balıkları durulayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin.

    Izgarayı ısıtın. Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın. İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın. Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin.
    Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak. ızgarada pişirin. Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin. Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz. Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın.

    HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin.

    ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz.

    EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarını ayırmasını söyleyin. 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir. Yumurtaları durulayıp kurulayın. Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak. tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın.

    SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın.



    alıntı
#27.03.2009 23:59 0 0 0