Sarıp Sarmala

Son güncelleme: 28.03.2009 00:40
  • MALZEMELER

    1 kg mezgit balıgı
    1 bağ pazı
    1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
    1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
    1 adet limon
    1 çay kaşığı tarçın
    Yeteri kadar tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün.

    Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

    2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatları koyup karıştırın.

    Biraz dinlendirin.

    Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.

    Soğuk oÍarak servise sunun.


    alıntı
#28.03.2009 00:40 0 0 0