MALZEMELER

(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

HAZIRLANIŞI

Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir.

Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir.

Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 284
favori
like
share