patataes püresi - karışık sebzeli püre tarifi

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Su Bardağı Süt
50 gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye
2-3 Adet Kornişon Turşu
Tuz
Süslemek İçin
Mantar, Salam, Bezelye
Marul Yaprakları


HAZIRLANIŞI

Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım.Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım. Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim. Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim.

İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım. Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim. Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim. Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:19
Ellerine Saqlık
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:11
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
BoardBeLasi Tarih: 16.04.2009 09:55
ellerine saglik..
AYIŞIĞI Tarih: 12.04.2009 03:28
ellerinize sağlık