Kereviz Graten

Son güncelleme: 28.03.2009 16:16
  • Malzemeler

    2 Adet Soğan
    1 Diş Sarmısak
    Kekik
    50 gr. Margarin
    5 Dilim Tost Ekmeği
    250 ml. Süt Kreması
    3 Adet Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Rendelenmiş Muskat (küçük hindistan cevizi)
    600 gr. Kereviz
    4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
    1 Çay Kaşığı Toz Şeker


    Yemeğin Tarifi

    Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kekikle birlikte 20 gr. yağ ile kavurun. Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun. Soğanlarla karıştırıp yuvarlak bir fırın kabının yayın.

    Krema ve iki yumurtayı karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Yarısını ekmeklerin üzerine dökün. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin. Kerevizi soyun, ince rendeleyin. Kaynamakta olan suda 1 dakika haşlayın. Hemen süzüp soğuk suya tutun, süzülmeye bırakın.

    Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın. Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın. Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın. Kerevizlere katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


    alıntı
#28.03.2009 16:16 0 0 0