brüksel lahanası nasıl pişirilir - köfteli brüksel lahanası tarfi - brüksel lahanası yapılış tarifi


Malzemeler

1/2 kg Brüksel Lahanası
300 gr Köftelik Kıyma
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Yumurta
Karabiber, Tuz
Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
SOS MALZEMESİ
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Köri
1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Karabiber, Tuz


Yemeğin Tarifi

Brüksel lahanalarını bir tencereye alın. Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün.

Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın.

Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın. Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin.
Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın.

Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share
Piranha_TR Tarih: 28.03.2009 17:50
sağoll