Malzemeler

Yarım kg lahana
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yeteri kadar tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi

Lahanayı ince kıyın. Yıkadıktan sonra kendi buharında haşlayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Karışım ılınınca peynirin yarısını, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Isıya dayanıklı bir fırın kabına lahanayı serin. Üzerine sosu yayın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.

Fırında kızartıp et ve tavuk ızgaralarının yanında sıcak olarak servise sunun.



alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 281
favori
like
share