Malzemeler

175 gr yufka
7 gr yağ
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 gr brokoli
50 gr karnabahar
50 gr havuç
175 gr kaşar peyniri
Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar


Yemeğin Tarifi

Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin.
Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın.

Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin.

200 derecede, yufkalar altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın.
Brokoli ve karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Havuçları dilimleyip 10 dakika buharda haşlayın.

Sebzelerin üzerine 50 gram labne peyniri ekleyin. Her kalıbın içine önce peynirin geri kalanını sonra da sebzeleri koyarak servis yapın.

Hamurisi yiyeceklerin, pilav ve makarnanın yanında ayrıca tatlı yemeyin.



alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 277
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:13
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler......Tart nedir..?
AYIŞIĞI Tarih: 12.04.2009 03:28
ellerinize sağlık