Malzemeler

1 kg ıspanak
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak ıspanakları bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra yaprak kısımlarını saplarından ayıralım. Yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım. Üzerine soğanı rendeleyelim. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım. Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapalım.

Sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kızdıralım. Küçük doğranmış soğanı ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Ardından ıspanakları ekleyelim.

Yumuşayana dek bir tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım. Sonra tencereye aktaralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Köfteleri ilave edelim. Hafif ateşte pişirelim. Sıcak servis yapalım.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 593
favori
like
share
waterlily Tarih: 29.03.2009 05:50
memleketi özlettiniz bana kızlar bu yemek hataya özgüdür orda sık sık yaparlar.yalnız oarnın ki şöyle:
kavrulmuş soğan ve salçanın içine direk çiğ ıspanakları atıyoruz az biraz suyunu da katıyoruz hem kendi suyuyla haşlanıyor hemde o su dökülmüyor ıspanakların haşlanmasına yakın köfteleri çiğden direk ıspanağa katıyoruz biraz da nar eşkisi gezdiriyoruz kısık ateşte köftler olunca olay bitmiştir nar eşkisi değişik ve ayrı bir lezzet veriyor
Han Tarih: 29.03.2009 01:44
Anamm bu yemegi cok severim. Ama biz buna Ispanakli Fellah Koftesi deriz
AYIŞIĞI Tarih: 28.03.2009 23:35
ellerine sağlık