MALZEMELER

1 kg kuzu eti kusbasi
3,5 su bardagi pirinc
4 corba kasigi margarin
1 demet taze nane
2 demet taze sogan
tuz ve karabiber


Hazirlanmasi

Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba
kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin.....
Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin
etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye
birakin...Etler pisince kevgirle baska bir yere alin.Suyu dökmeyin!!.
tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene
kadar iyice yikayin ve iyice süzün..Bir tencerede üc yemek
kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak
kavurun...Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani
ve naneyi icine katip karistirarak kavurun..Bir süre birlikte
kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp
ilave ediyoruz.yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave
edip etleride üzerine dizin..Önce cok sonra hafif ateste
pirincler suyunu cekene kadar pisirin.Pirincler suyunu cekip
sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin..
deneyenlere simdiden afiyet olsun....

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2910
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:29
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:55
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:27
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:01
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:16
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:11
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
Kemal50 Tarih: 24.04.2005 13:07
Ellerine saglik
Serdar1453 Tarih: 23.04.2005 22:25
keto_41 Tarih: 23.04.2005 22:09
eywallah kardas