Malzemeler:

4 Koyun Yüreği (temizlenip, ince dilimlenmiş)
1/2 Su Bardağı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Süslemesi:
2 Orta Boy Domates (ortadan ikiye kesilmiş)
4 Yeşil Sivribiber


HAZIRLANIŞI :

Yürek tavayı, tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle süsleyip, yanında garnitür olarak patates tavayla servis edebilirsiniz.

Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, yürek dilimlerini tavaya koyup, her iki yanlarını da 6-7'şer dakika pişiriniz. Yürekleri tavadan alıp, sıcak olarak saklayınız.

Yarım domatesleri ve yeşil sivri biberleri tavaya koyup her iki yanlarını da 2-3 dakika pişirdikten sonra bir maşayla tavadan alınız.

Yüreklerin her iki yanlarına tuz ve biberi serpip ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, yanlarında tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle servis ediniz.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share
ayrılıkların şairi Tarih: 05.04.2009 17:32
tsklerrr yeni duydum bu yemek ismini